Gustoșenii și dubioșenii – aroma Marocului
Când vine vorba de mâncare, în Maroc ai diversitate, culoare, mirosuri și gusturi puternice, o încântare pentru papile gustative. Dacă spun că se mănâncă bine e prea puțin pentru a descrie gusturile intense, dacă spun că mâncarea e extraordinar de bună, dar tot nu e suficient. Cel mai bine mănânci de pe stradă sau din piața Jemaa el Fnaa din Marrakesh. Uită de restaurante, caută locurile unde mănâncă localnicii și du-te și tu, acolo găsești cea mai proaspătă mâncare.

Couscous cu legume
Cele mai cunoscute feluri de mâncare sunt couscous-ul gătit cu legume, pui sau miel și tajine, adică legume gătite în oale de lut ținute deasupra cărbunilor încinși.

CousCous și măsline
Există și o glumiță: femeile marocane sunt durdulii pentru că toată ziua mănâncă tajine cu mâna stângă și couscous cu cea dreaptă

Când vine vorba de supe, harira se găsește pe la toate colțurile. O combinație delicioasă de linte, năut, ceapă, roșii, safron, ghimbir.
Mai multe detalii despre atmosferă din Essaouira aici.

Principalul condiment este chimionul. Se adaugă în toate mâncărurile de la supe până la legume și carne. Se folește intens la gătit și scorțișoara, safronul, turmenic, ghimbir, semințe de susan și coriandru
Să trecem la lucruri mai sănătoase!

Fructe de cactus – la consistență seamănă cu rodia și la culoare cu dudele roșii. Îți colorează mâinile și buzele exact ca dudele.
Urmărește toate postările de pe pagina de facebook CălătorInspirat.
Lasă un comentariu