Filme care te fac să pleci departe – “La source des femmes”

Un film de călătorie care pentru 2 ore m-a dus departe, în zona deșertică a Peninsulei Arabice, într-un mic sat,  unde sursa de apă și dragostea au început să aibă probleme.
la-source-des-femmes

Izvorul de apă, care alimentează întregul sat este plasat în munții stâncoși din jur. De sute de ani femeile au cărat în spate apa necesară familiei. Dar vremurile nu mai sunt cele de odinioară, războaiele s-au terminat, și astfel, bărbații nu mai au nicio ocupație, decât să stea la o băuta la bar. În acest context, femeile se decid să schimbe tradiția și“ cer bărbaților construirea unei surse de apa în sat. Religia musulmană își spune cuvântul: singura modalitate de a-i constrânge pe soți este să facă greva dragostei: fără sex, nici măcar o mângâiere, până când se va aduce apa în sat. Se ivesc multe conflicte: bărbații nici măcar nu se gândesc să pună mâna la treabă pentru construirea unui izvor, ci caută tot felul de mijloace pentru a-și obliga soțiile să își îndeplinească îndatoririle. Oare cine va ieși învingător din această situație?

“€œLa source des femmes” sau “The source” sau “€œIzvorul Femeilor” este o comedie și o poveste de dragoste, care în același timp m-a binedispus, dar m-a făcut să mă gândesc la situația strămoșilor noștri care locuiau cu întreaga familie într-o singură cameră. Iar noi, în ziua de azi, de dorim case cât mai mari, camere întregi doar pentru noi. Așa cum spune Daniela Zeca în cartea “€œOmar cel orb” – “œDacă nu știm de unde venim, nu știm încotro ne îndreptăm”.

Recomand cu drag acest film pentru a lua doza zilnică de râs și de cultură.

La source des femmes 2

Scenă din film - dans islamic

Scenă din film – dans islamic

Summary
Reviewer
Alina Cioponea
Review Date
Reviewed Item
Filmul La Source des Femmes
Author Rating
5

Lasă un comentariu