Filme și documentare despre Maroc

Documentarul Dreaming in Morocco – o americancă se mută în Maroc pentru a fi profesoară timp de un an. Acolo intervievează 40 de tineri din diferite părți ale țării despre visele lor, ale marocanilor obișnuiți. Aflăm lucruri legate de viața de zi cu zi, probleme, aspirații și speranțe. Documentarul are scopul de a demonta câteva dintre stereotipurile pe care occidentalii le au față de tinerii de origine arabă/musulmană. Se poate viziona aici.

Hideous Kinky – un film cu Kate Winslet(actrița din Titanic). În rolul de mamă tânără, vine în Maroc împreună cu cele 2 fetițe în căutarea lumii spirituale. Nu are bani, nu își găsește de lucru, așa că se plimbă dintr-un loc într-altul și ne oferă posibilitatea de a vedea câteva din locurile frumoase ale acestei țări, de la străzile aglomerate ale Marrakesh-ului până la peisaje din munții Atlas. Umblă singură între orașe, face chiar și autostopul, încât nu mi-a venit să cred că Marocul este o țară atât de sigură pentru femeile care călătoresc singure. Ia parte la câteva dintre tradițiile și activitățile specifice marocanilor: șezătorile în care se intră în transă, întâmpinarea unui localnic atunci când se întoarce în satul său natal, petrecerile din fiecare seară din piața centrală a orașului. Un film perfect dacă vrei să descoperi câteva dintre particularitățile aceste țări înainte de a o vizita!
Filmul este o ecranizare a romanului cu același nume scris de Esther Freud, strănepoata lui Sigmund Freud. Se poate downloada de aici.
Hideous Kinky

Expedition Impossible – un serial de 10 episoade care pur şi simplu te cucereşte și te introduce în lumea sălbatică și neumblată din Maroc. 13 echipe a câte 3 membri americani se află în competiţie pentru marele premiu: 150.000$ și 3 mașini Ford Explorer. Competiția este organizată sub forma unor sarcini cu indicii, primesc hărţi pe care trebuie să le elucideze , trasee pe care să le descopere, activităţi care sunt asemănătoare cu cele din viaţa de zi cu zi a localnicilor. Există anumite puncte de control, iar echipa care ajunge ultima la finalul unei etape este eliminată. Etapele competiţie sunt dificile, le testează atât limitele fizice, cât şi psihice, dar și îndemânarea, strategia, logica în rezolvarea unor puzzle-uri. Aventura nu lipsește în niciunul dintre episoade: rapel, sărituri cu parașuta, călăritul de cămile sau de cai cu sânge pur arab, rafting, saltul cu parașuta. Restul le descoperiți voi.
Expedition-Impossible-2

Ai grijă, nu o să poți vedea un singur episod odată, ești prins în magia Marocului și a competiției! Mi-a plăcut foarte mult că pe lângă peisajele superbe cu dune de nisip, munți înzăpeziți, lacuri limpezi, sunt prezentate și obiceiurile localnicilor într-un mod inedit, concurenții trebuie să îndeplinească sarcini ca:
- desenarea de henna
- găsirea apei în deșert
- negoțul
- rezolvare de puzzle-uri specific marocane
Expedition_Impossible

Diversitatea echipelor face deliciul serialului, fiecare are ceva aparte, care o defineşte: pompierii, fotbaliștii, pescarii, fetele latino, echipa de gay, o fată cu tatăl şi bunicul de 69 de ani, o echipă are chiar şi un orb. Este de remarcat curajul şi abilităţile bărbatului orb: imaginaţi-vă că urcă munţii, merge cu caiacul, călărește, iar echipa lui este de multe ori printre primele care finalizează etapele competiției.

Acest serial te inspiră, te face să îți dai seama cât de mult poți să treci peste limitele fizice, cât de important e lucrul în echipă și cât de diferit reacționează oamenii în situații critice. Înveți foarte multe lucruri din el, așa că vi-l recomand tuturor!
Se poate viziona pe youtube.

Voi știți vreun film sau documentar despre Maroc sau care a fost filmat acolo? Mi-ar plăcea să-l văd.

Summary
Reviewer
Alina Cioponea
Review Date
Reviewed Item
Filme despre Maroc
Author Rating
5

Lasă un comentariu