15 motive să călătoreşti singură

Am călătorit pentru prima dată singură, timp de 6 zile am umblat prin Polonia. Uitându-mă în urmă, constat că a fost o experienţa deosebită, intensă, o aventură din care am rămas cu amintiri frumoase şi care a mişcat ceva în mine. Ca urmare a acestor zile, vă încurajez pe voi toţi să plecaţi singuri/e la drum măcar o dată  în viaţa pentru că orice situaţie neobişnuită te ajută să te descoperi pe tine însuţi şi să te defineşti ca persoană. Iar printr-o călătorie de unul singur toate trăirile se amplifică.

Călătoreşte singură

Călătoreşte singură

Mai jos o listă cu posibile motive care te vor face să pleci singură de acasă, pe care eu însămi le-am trăit şi testat  în călătoria mea.

1.    Faci tot timpul ceea ce vrei. Nu mai depinzi de dorinţele nimănui, iar planurile tale se schimbă doar după cum ai tu chef. Poţi dormi în fiecare zi cât vrei sau poţi să  porneşti la drum fără să îţi faci griji că pe amicii tăi îi va deranja. Libertatea absolută de a vedea ce vrei, când vrei, în ce ordine vrei, nu depinzi de ifosele unuia sau altuia în stabilirea programului. Zero compromisuri.
2.    Observi mai multe detalii legate de ceea ce priveşte oamenii, arhitectura, locurile vizitate şi te bucuri de lucrurile mărunte, cum ar fi faptul că răsare soarele într-o zi înnorată, că se aprind luminile seara în oraş şi casele se oglindesc frumos în apă
3.    Intensitatea – interacţionezi permanent cu cei din jur, nu e nimeni apropiat să te înţeleagă şi să te ajute şi, prin urmare, tu singură ceri, explici, negociezi, dai sau asculţi poveştile persoanelor pe care le întâlneşti.
4.    Ai timp să întorci capul după fetele frumoase. Sau bărbaţii frumoşi. Şi să te uiţi cât vrei la casele viu colorate.
5.    Fără discuţii mărunte legate de lucruri banale cum ar fi: la ce oră ne trezim, ce mâncăm, până când stăm în oraş.
6.    Stai tot timpul tu cu tine şi ai ocazia să fii total independentă, să realizezi că fericirea ta depinde doar de tine, nu de prezenţa prietenilor sau a iubitului. E alegerea ta să împarţi momentele simple şi bucuriile cu altcineva, nu e pentru că pur şi simplu aşa au decurs lucrurile.
7.    Ai ocazia să te descoperi pe tine în ipostaze noi, inedite. Ai timp să stai de una singură să te cunoşti mai bine, fără nici un fel de distrageri
8.    Mai mult timp să îţi faci prieteni noi şi să discuţi cu oamenii pe care îi întâlneşti pentru că nu mai acorzi toată atenţia ta unei singur persoane sau unui singur grup de prieteni. Un dialog cu cineva pe care nu l-ai văzut şi poate n-o să-l mai vezi niciodată îţi deschide nebănuite percepţii, pe care poate nu le sesizezi imediat.
9.    Spontaneitate – poţi oricând să îţi schimbi planurile în funcţie de influenţele care îţi apar în cale
10.    Te ataşezi de propriile descoperiri, ceva ce nu era în ghidul sau pe blogurile pe care le-ai citit organizând călătoria
11.   Nu este nevoie să te cerți cu nimeni care e cel mai bun mod de a ajunge undeva. Mereu ai dreptate.
12.   Poţi petrece ore la cumpărături sau căutând suveniruri fără ca nimeni să te bată la cap că se grăbeşte.
13.   Reacţiile oamenilor când vor afla că planifici o călătorie singură vor fi de nepreţuit. Și îţi vor invidia, probabil, încrederea în forţele proprii chiar dacă mulţi vor spune că ai ceva sărit după fix sau că e periculos şi o să ţi se întâmple cine ştie ce.
14.   Când ajungi în cele din urmă înapoi acasă, vei fi foarte mândră că ai făcut-o și vei avea un sentiment de încredere mult mai mare legat de ceea ce poţi realiza.
15.    Vei aprecia mai mult persoană iubită (dacă e cazul) pentru că te-a susţinut în această aventură.

Bonus
16. Mănânci cât de mult vrei si nu-ţi mai pasă că te văd prietenii sau iubitul cu burta umflată atunci când mergi la plajă.

Te-ai gândit până acum să călătoresti singură? Dacă da, ce te-a reţinut în planificarea unei asemenea călătorii? Ce alte avantaje vezi în călătoria de una singură?

Lasă un comentariu