Aventură poloneză

Am plecat in Polonia, tara care isi disputa inventia vodcai cu marea Rusie. Singura. Pentru cei care nu ma cunosc prea bine: toate calatoriile mele de pana acum au fost in doi si, de foarte multe ori, cu un grup mare, de peste 10 persoane. Calatoresc pentru prima data singura.

Prima oprire o sa fie Varsovia. O sa stau prin Couchsurfing la o tipa de 41 de ani care pare sa aiba o poveste a vietii foarte interesanta. De-abia astept sa o intalnesc. De asemenea, sunt nerabdatoare sa descopar mai multe despre istoria orasului care a fost distrus in proportie de 80% in cel de-al doilea razboi mondial.

A doua oprire o sa fie Gdansk. Nu am niciun fel de cazare, o sa caut un hostel intr-o zona frumoasa a orasului. Daca nu v-am surprins suficient: ma gandesc sa merg cu autostopul din Varsovia pana in Gdansk. Doar am intalnit atatia polenezi care strabat lumea in lung si-n lat doar cu autostopul. Sa vad daca mai am curaj cand o sa ajung acolo :))

De ce Polonia? De ce singura? Pentru ca de multe ori aleg sa fac ceea ce nu face prea multa lume, majoritatea. De aici multe decizii importante in viata mea.
Al doilea motiv: mai demult am vazut pe net cateva poze cu Gdansk si mi-am spus “Vreau sa ajung acolo”, iar in decembrie cand s-au ivit biletele ieftine de avion n-am mai stat pe ganduri.

Am scris aceste randuri din aeroport. Incep sa simt emotia necunoscutui si a nesigurantei. Imi bate inima mai tare, asa ca in liceu. Wish me luck!

In urmatoarele articole: peripetiile mele din Polonia ;)

20130509_042558

Lasă un comentariu