Castelele din Anglia

Unul dintre lucrurile care îmi plac în Anglia este numărul mare de castele medievale care încă mai pot fi vizitate. Weekendul acesta am început vânătoarea castelor din Anglia, o să fiu ocupată ceva vreme la cât de multe castele sunt prin zonă. Acesta este un articol pe care o să-l completez pe măsură ce vizitez castelele din Anglia.

1. Castelul Lancaster

Construit în secolul al XI-lea pe forturile romane, castelul face parte din proprietățile ducatului de Lancaster care are scopul de a asigura venit monarhului britanic. Conform ghidului pe care l-am avut, îi aduce reginei Elisabeta a II-a un profit anual de 14 milioane de lire.

Un aspect care îl diferențiază de celelalte castele este faptul că în interiorul său încă mai funcționează (exact ca în urmă cu 200 de ani) curtea de justiție, iar până în anul 2011 o parte din castel a avut rol de închisoare. Sălile sale se închiriează pentru petreceri, pentru cluburi și diferite evenimente.

Casttelul Lancaster face parte din multele castele din Anglia

Castelul Lancaster

Pe cât de plin de viață este prezentul castelului, pe atât de impresionat este trecutul său. Istoria întunecată a Angliei, cu povești de persecuție, încarcerare, pedeapsă și execuție, s-a desfășurat în interiorul castelului Lancaster. Britanicii și scoțienii s-au luptat pentru el și pentru zona din jur secole întregi.

Curtea interioară a castelului Lancaster, castele din Anglia

Curtea interioară a castelului Lancaster

În interior există 2 săli de judecată. În cea civilă aveau loc procesele oamenilor bogați, de obicei proprietari de pământuri, care aveau ceva de împărțit. Acum 200-300 de ani lumea mergea la judecată ca la spectacol, era amuzant să îi vezi pe oameni certându-se. Exista o lojă separată pentru femei și una pentru familia judecătorului care se plimba prin țară de la o curte la alta. În curtea penală au fost condamnați la spânzuratoare sute de oameni și tot atâția au primit ca pedeapsă deportarea în Australia la muncă.

Castelul poate fi vizitat în interior doar dacă mergi cu ghid. Biletul costă 8 lire, dar merită toți banii.

Următorul pe listă este castelul Howard. În curând mai multe detalii.

Lasă un comentariu