Mergem la schi în Predeal?

Stațiunile de schi de pe Valea Prahovei sunt cunoscute tuturor iubitorilor de sporturi de iarnă și pentru că săptămâna trecută am petrecut 2 zile în Predeal m-am gândit să aduc ceva în plus: o listă cu avantajele și dezavantajele pe care le-am observat.

Predeal, sus pe platou

Predeal, sus pe platou

Pro
- Aproape de București. Cu trenul ajungi în 2 ore, iar în 10-15 minute de mers pe jos din gară ești pe pârtie. În momentul de față CFR are tot felul de reduceri la bilete: până la 35% pentru biletele de weekend, 10% pentru achiziționarea unui bilet dus-întors, începând cu 10 % pentru grup de minimum 2 persoane, etc. Dacă aceste prețuri sunt prea mari, verificați și rutele companiei private RegioTrans, la ei biletul costă doar 19 lei.

Tren în gara Predeal

Tren în gara Predeal

- Stațiunea este dezvoltată, există multe centre de închiriat echipament, ceea ce a făcut ca prețul să scadă undeva pe la 20-30 RON / zi (pentru schiuri sau snowboard)
- Nu o să duci lipsă de instructor de schi, sunt câteva zeci de centre de unde să îți alegi
- Dacă vrei să mergi cu prietenii la munte și nu te încumeți să pui schiurile/snowboard-ul în picioare există multe activități alternative: patinoar, pârtii pentru sanie, pârtie de tubbing, chiar și un parc de distracții numit Fun Park Trei Brazi, situat în vecinătatea cabanei Trei Brazi.
- există 3 pârtii, atât începătorii cât și cei avansați au de unde alege. Dacă ținem cont de lungimea totală a pârtiilor, putem să privim acest subpunct ca un dezavantaj, dar dacă ne gândim că alte stațiuni au o singură pârtie care este abruptă (Azuga), concluzionăm că este un avantaj. Depinde din ce perspectivă privim situația.

Pârtia de sub teleferic

Pârtia de sub teleferic

Tubbing în Predeal

Tubbing în Predeal

 

Contra
- Aglomerat, mai ales în weekend când poți să stai și o jumătate de oră la coadă pentru a lua telescaunul. Problema poate fi rezolvată dacă reușești să îți iei o zi liberă în timpul săptămânii și să dai o fugă până la munte.
- Agitație. Dacă te gândești că vrei să mergi la munte pentru a scăpa de gălăgia din oraș, ar fi bine să îți alegi o altă pârtie sau cel puțin locul de cazare să fie undeva pe la marginea stațiunii.
- Prețuri mari la skipass. Prețurile pentru cartele variază în funcție de sezon și extrasezon, dar zilele de sâmbătă și duminică sunt considerate sezon. Am găsit o soluție de optimizare, o găsești puțin mai jos.

Pârtia Cocoșul

Pârtia Cocoșul

Idei inspirate / Ponturi
- dacă ești matinal poți să cumperi skipass pe o zi întreagă, să stai doar jumătate și apoi să mergi lângă casa de bilete și să îl vinzi altcuiva. Noi am stat pe pârtie de la 8:30 până pe la 13:00 apoi am vândut skipass-ul cu 60 RON (îl cumpărasem cu 125, iar prețul standard pe jumătate de zi era 95 RON).
- poți să ajungi în Predeal cu doar 19 lei cu trenurile RegioTrans
- cazare – doamna Jana are grijă de câteva vile / apartamente care nu sunt postate pe paginile turistice. Vă poate face o ofertă bună (noi am stat într-o garsonieră foarte drăguță). Contact: 0727.050.938
- folosește aplicația iRewind de la Orange. De-a lungul pârtiei sunt instalate camere de filmat. Dacă ai aplicația pornită și telefonul la tine în timp ce cobori, ești filmat (cu ajutorul GPS-ului de pe smartphone). Când ajungi la bază, primești automat un clip montat cu toată coborârea ta. iRewind este disponibil gratuit la Predeal pe pârtia Clăbucet și la Cheile Grădiștei. Asta e mai mult o aroganță decât o idee inspirată, dar sigur e amuzant să ai un filmuleț care să rezume toate căzăturile tale.

Pe platou până și cuțu admiră peisajele

Pe platou până și cuțu admiră peisajele

Pârtieee!

Pârtieee!

 

Dacă știi vreun alt pont, împărtășeste-l cu noi printr-un comentariu lăsat mai jos!

 

Lasă un comentariu