Vidra – cea mai nouă stațiune de schi, cea mai ieftină și cu cel mai frumos peisaj

Vidra este cea mai nouă stațiune de schi din România, cea mai ieftină și cu cel mai frumos peisaj. Am ajuns în zonă cu ocazia reîntâlnirii unor colegi de facultate, și cum momentul cerea discuții și petreceri , timpul petrecut în natură, pe pârtie, s-a rezumat la 2 jumătăți de zi, dar a fost suficient încât să mă bucur din plin de aerul de munte și de peisajul de poveste.
Peisaj Vidra - TransalpinaCel mai frumos peisaj
Cum începe să urce telegondola, zona muntoasă își dezvăluie secretele, lacul și brazii par desprinși dintr-o poveste cu Feți Frumoși și zâne. Ajungi sus și nu îți vine să crezi că poate să existe un peisaj așa frumos. Îți taie respirația!
Începi să cobori pe schiuri/snowboard și ai senzația că pârtia se termină într-o prăpastie sau poate direct în lac. Constați că ești în fața unui miracol al geografiei.
Urci  încă o dată cu telegondola.
Printre copaci, în dreapta pârtiei principale, își croiește drumul o altă pârtie, îngustă, un canal care șerpuiește ușor, ușor până îți dezvăluie un peisaj absolut mirific. Ai grijă! S-ar putea să nu mai vrei să pleci de aici, cât despre coborâtul cu placa/ schiurile nu mai vorbesc: cum să te mai dai când nu îți poți dezlipi ochii de la un așa tablou? Te așezi și admiri simplitatea, frumusețea. Te întrebi cum a fost capabilă o asemenea creație…
Boarder - Vidra - Transalpina
Cea mai nouă stațiune de schi din România
A fost inaugurată pe 22 decembrie 2012. Este un proiect care are în plan 80 de kilometri de pârtie, ajungând până la altitudinea de 2170 metri, pe vârful Micafa. Momentan lungimea totală a pârtiilor este de 6 kilometri, iar echipamentul este format din 2 telegondole, 1 telescaun și 2 teleschiuri. Există pârtii pentru începători, dar și pentru avansați. Lățimea pârtiei este suficient de bună, de peste 50 metri.

Cea mai ieftină stațiune de schi
Skipass-ul pentru o zi întreagă costă 60 lei, iar pentru jumătate de zi, adică de la ora 12:30 până la 16:30, când urcă ultima telecabină, doar 30 de lei. Spre deosebire de alte stațiuni, aici există reduceri pentru studenți și elevi, la jumătate de preț.

Povestea ciobanului autentic
Și dacă te-ai simțit bine întreaga zi și ai admirat un așa peisaj, meriți să te bucuri și de ceva specific românesc. Ciobanul care stă zilnic pe drumul de la ieșirea din parcare are de toate: slănină afumată, cârnați, pastramă de oaie, bulz. Ceapa e din partea casei. Pregătește totul la focul grătarului. Te îndeamnă și la băut: “Ia și un vinuț fiert, iar dacă nu-ți place, nu-i problemă. Ni-l dai înapoi și-l bem noi pe tot.” Când ajungi în zonă, trebuie neapărat să treci pe la el.
Cioban - Vidra            Carnati&frigarui Ceaune
Care e de fapt numele stațiunii?
Înainte să vin în zonă, îmi ajunsese la urechi ba numele Voineasa, ba Vidra, ba Transalpina. Măi să fie! Are 3 nume diferite? Și uite așa m-am lămurit: Voineasa este cea mai apropiată localitate care oferă locuri de cazare, în diferite vile. Se află la 35 de km de pârtie- da, distanța reprezintă un dezavantaj.  Numele oficial al pârtiei este Vidra – Transalpina, pentru că lacul Vidra se află la bază pârtiei, și Transalpina, pentru că pârtia se află la doar 6 kilometri de șoseaua cea mai înaltă din România, cunoscută sub această denumire.

Recomand această pârtie, fie că vrei ceva nou, fie că ești curios să vezi care e treaba cu noul domeniu schiabil. Eu o să revin aici cu siguranță!
Vidra - plecare telegondola
Partia Vidra - Transalpina

Copil schior

Pentru a urmări toate articolele acestui blog, despre locuri frumoase din România, dar și din afară, despre bilete ieftine de avion, cărți & filme de călătorie dați like la pagină (în partea dreapta sus)

Lasă un comentariu