Cazare Marrakesh – cea mai bună cazare prin AirBnb

Mulți dintre voi m-ați auzit vorbind despre AirBnb. Probabil știți că sunt gazdă AirBnb și că în ultimul an și jumătate am tot găzduit străini în București, oameni de tot felul: simpli turiști, îndrăgostiți veniți de departe pentru vreo româncă,  tineri care și-au luat casa în spate și au plecat să cutreiere lumea. A fost o experiență definitorie , tranzitorie, care mi-a adus multe idei și exemple de oameni care își trăiesc viața în mod diferit față de majoritatea oamenilor. Dar să o luăm ușor ca să înțelegem cum am găsit bună și ieftină în Marrakesh.

Ce este AirBnb?

O platformă prin care se pot închiria direct de la proprietar garsoniere, apartamente, case sau o camere în locuința unui localnic. Timpul de închiriere poate varia de la 1-2 zile până la săptămâni sau luni întregi. De obicei, prețurile sunt mult mai mici decât cele de la hoteluri și, în plus, ai avantajul accesului la bucătărie, frigider și la mașina de spălat. Nu mai vorbesc despre faptul că locuiești în casa unui localnic și simți atmosfera din zona respectivă, este o modalitate de a testa spiritul local, mult mai bine decât în hotelurile care sunt peste tot la fel. În urma unei rezervări, atât gazdele cât și oaspeții își lasă recenzii, astfel că poți să îți faci o idee despre calitatea serviciilor citind părerile celor care au fost înaintea ta. Poți să ai încredere în recenzii pentru că ele nu pot fi lăsate oricum, ci doar în urma unei rezervări, iar gazda nu poate șterge niciun comentariu venit de la oaspeți. Și cel mai important aspect din punctul meu de vedere este interacțiunea, pentru că de cele mai multe ori gazdele ies în oraș cu oaspeții lor sau le fac tururi ale orașului. Faptul că intri în vorbă cu un om din altă parte a lumii și înțelegi care este modalitatea lui de a-și trăi viața este cu siguranță o sursă inspirațională, nici nu îți dai seama ce efect are asupra ta, dar cu timpul realizezi că ai împrumutat din ideile oamenilor întâlniți prin intermediul AirBnb.

Cazare Marrakesh

La rândul meu am plecat prin AirBnb în mai multe locuri din lume, ultima alegere a fost Marrakesh unde stau pentru 2 săptămâni în una din camerele unui apartament. Și pentru că am fost plăcut impresionată m-am gândit să vi-l recomand și vouă. Este situat într-un complex rezidențial, foarte aproape de medina și la vreo 20 de minute de mers pe jos de piața centrală Jmall el Fna. De cum am ajuns aici l-am considerat o oază de liniște, un loc în care ne retragem seara de pe străduțele aglomerate și agitate ale Marrakeshului. La ultimul etaj are o terasă de unde se văd munții înzăpeziți din depărtare.
Gazda se numește Karim și pe lângă apartamentul acesta de 3 camere mai închiriază și un riad(casă tradițional marocană cu piscină și curte interioară) tot în același complex. Dacă îl contactezi singur o să-ți facă o ofertă bună. Noi am negociat camera la 200 euro pentru 2 săptămâni, în condițiile în care prețul inițial era de 17 euro/ noapte pentru o persoană(peste 400 euro pentru toată perioada noastră). Prețurile lui sunt mult mai bune decât tot ce e afișat pe piață, greu găsești o cameră sub 25 euro/noapte.

AirBnb oferă un bonus de 18 euro pentru cei care își creează cont la invitația unui prieten. Dacă dai click pe linkul acesta și îți faci cont o să primești automat 18 euro pe care poți să îi folosești în următoarea călătorie, la rezervarea unui apartament prin AirBnb. Mai stai pe gânduri? Intră și fă-ți cont, un discount e bine venit oricând.

Cazare în Marrakesh

living-ul apartamentului

living-ul apartamentului

Moscheea de la intrarea în complex

Moscheea de la intrarea în complex

Riad tradițional în Marrakesh - cazare Marrakesh

Riad-ul tradițional pe care îl închiriază Karim

 

Prin complex Quaria Syhaia Marrakesh

Pe aleile din complex

Pe aleile din complex

Lasă un comentariu