Cum să eviți taxele pentru rezervările BlueAir

Biletele de avion de la BlueAir au câteva taxe ascunse pentru rezervările online, care se afișează doar după introducerea tuturor datelor de contact.  Deoarece prietenii și colegii din jurul meu au început să își facă planuri de vacanță, și cum orice plan, pentru o destinație mai îndepărtată, începe cu rezervarea unui biet de avion, împărtășesc cu voi câteva sfaturile legate de modalitatea în care poți evita taxele uneia din cele 2 companii aeriene lowcost din România -€“ BlueAir.
Dacă vreți să vă faceți o idee legată de prețul total, dus-întors, al unui bilet de avion, mai jos găsiți câteva exemple pentru Roma, Paris, Bruxelles, Cipru sau Sicilia.

Site pentru rezervări
Site-ul unde puteți vedea prețul biletelor și de unde puteți face rezervări este: http://www.blueairweb.com/ . Aveți grijă să intrați exact pe acest site, pentru că la o simplă căutate pe google a cuvântului “€œblueair”, primele linkuri afișate sunt ale diferitelor agenții de turism, agenții care,  de obicei, percep comisioane.

Cum să vezi prețurile biletelor pe o luna întreagă
Imediat după ce intrați pe site, în partea de jos a ecranului apare o fereastră, precum cea de mai jos. Apăsați butonul “€œclick aici”. Motorul de căutare este foarte util pentru că afișează prețurile tuturor biletelor dintr-o anumită lună, și astfel, puteți alege cea mai ieftină variantă.
MotorDeCautareBlueAir

După introducerea destinației dorite și a lunii în care vreți să călătoriți, o să apară o imagine, ca cea de mai jos. De aici, puteți selecta data cu cel mai scăzut preț pe zbor, de exemplu, de la București la Roma pe 25 martie.
RezervareBucuresti-Roma

Taxa administrare website – cum se poate evita
Introducem datele noaste de contact, și observăm că la prețul afișat inițial s-a adăugat o taxa de administrare website, de 20 euro pentru un zbor dus-întors. Dacă rezervi pentru 2 persoane taxa devine 40 euro, și așa mai departe. Și uite așa costul biletului a devenit, din 70 euro, 90. De când trebuie să plătesc eu pentru administrarea siteului BlueAir? Din punctul meu de vedere ar fi normal ca aceste taxe să fie deja incluse în preț! Voi ce spuneți?
Bucuresti-Roma-final-price
Soluție: Sunăm la numărul de telefon pentru informații BlueAir – 1499, afișat și pe site, și facem rezervarea prin telefon.  Specificăm numele nostru, data de naștere și ruta pe care vrem să călătorim. Ni se furnizează un cod. Cu acesta mergem la orice sediu BancPost, în maxim 48 de ore, și facem plata pentru biletul nostru de avion, ori în lei, ori în euro. În caz că nu reușim să plătim biletul în 48 de ore, rezervarea se anulează automat.
Costul apelului este de 0.62 euro/minut. În cel mai rău caz conversația durează 10 minute, dar de obicei în jur de 5. Mai bine plătim 3 euro decât 20, iar dacă rezervăm pentru mai multe persoane, ieșim mult mai câștigați.

Exemple de prețuri pentru biletele de avion, de azi 17.01.2013
Cu toate aceste taxe, biletele de avion de la BlueAir rămân printre cele mai ieftine. Și dacă tot am vorbit de bilete de avion, poate vi se face chef să faceți planuri. Mai jos un reper pentru costul biletelor dus-întors. În preț este inclus un bagaj de mână de 10 kilograme.

București – Roma (dus-întors)
25-31 Martie: 70 euro
București – Bruxelles (dus-întors)
13-20 Iunie: 70 euro
București – Paris (dus-întors)
6-13 Iunie: 75 euro
București – Cipru (dus-întors)
7-14 Iunie: 90 euro
București – Sicilia (dus-întors)
21-28 Iunie: 85 euro
12-23 Iunie: 80 euro

Ce spuneți? Ne apucăm de făcut planuri? Acum  știm cum să evităm taxele BlueAir!

Update: articolul nu mai este de actualitate

Lasă un comentariu